Waar ben je naar op zoek?

Marleen van Ulft
Senior gebiedsontwikkelaar

Verrassende oplossingen maken me blij

Het mooie van werken bij Wonen Limburg is dat je de mogelijkheid krijgt om intensief samen te werken met collega’s, samenwerkingspartners en bewoners. 

Het mooie van werken bij Wonen Limburg is dat je de mogelijkheid krijgt om integraal samen te werken met collega’s met verschillende achtergronden aan projecten in ons werkgebied. De transformatie van het Schuttersveld in Venray is één van deze projecten waarbij dit zeker van toepassing was. Mijn collega Karlijn (rechts op de foto) en ik hebben samen met andere collega’s, samenwerkingspartners en bewoners uit de wijk het proces begeleid van de transformatie van het Schuttersveld. Van verzorgingshuis naar bruisende spil in de wijk.

Vanuit onze eigen expertise hebben we bijgedragen aan het realiseren van dit project. Een project waarbij we onze eigen grenzen op hebben gezocht en veel hebben geleerd.

Verschillende scenario’s
Wanneer een gebouw zoals het Schuttersveld leeg komt te staan, zijn er verschillende scenario’s die gevolgd kunnen worden. Denk hierbij aan sloop, verkoop of transformatie. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren zoals de staat van het gebouw, de vragen uit de markt en van de verschillende samenwerkingspartners en de impact op de leefbaarheid in de wijk. Na de verschillende scenario’s te hebben bekeken, is er gekozen voor transformatie.

Uniek concept
Hierna hebben we met bewoners en belanghebbenden uit de wijk een adviescommissie opgericht. Uit deze samenwerking zijn de nieuwe maatschappelijke partijen gekozen die een plek krijgen in het gebouw. Zij leveren tevens een bijdrage aan het beheer en de leefbaarheid van het gebouw en haar omgeving. Op twee van de vier verdiepingen komen zogenaamde kompaswoningen waar huurders met een woonvraag voor een korte periode van 2 tot 5 jaar huisvesting kunnen vinden. Ook deze huurders zijn middels zogenaamde motivatiebrieven geselecteerd. Een concept dus waar individuele huurders en maatschappelijke partners met elkaar en de wijk in verbinding komen te staan voor de komende 10 jaar.

Ruimte in het proces
Een uniek concept waar wonen, werken en leren onder één dak plaatsvinden. Schuttersveld biedt perspectief voor alle bewoners in de wijk. Een project waar we van tevoren wel een gezamenlijke doelstelling voor hadden bedacht maar ruimte wilde laten in het proces voor de inrichting hiervan.

Pittige uitdagingen
Dit heeft gezorgd voor uitdagingen die soms pittig waren maar die tevens ook gezorgd hebben voor nieuwe verrassende oplossingen. We hebben ons niet laten weerhouden om door te gaan, alleen met teamwork kun je zo’n project voor elkaar krijgen. Wij zijn trots dat we vanuit Wonen Limburg hier een bijdrage aan hebben mogen leveren!
 

Jouw vacature
niet kunnen
vinden?

Meld je aan voor een Job alert en krijg per e-mailbericht zodra de
vacature beschikbaar komt of stuur een open sollicitatie.