Waar ben je naar op zoek?

Floriaan Koot
Projectleider

De dynamische vastgoedwereld fascineert me

Onderwerpen als verduurzaming, vergrijzing, nadenken over een toekomstvisie, dat zijn wel dingen waar ik energie van krijg.

Wonen Limburg, dé grootste woningcorporatie van Limburg. Soms sta ik er niet eens meer echt bij stil, maar het is een bijzondere werkgever. Ik krijg veel vrijheid in het uitvoeren van mijn werkzaamheden en ik ben zelf verantwoordelijk voor het werk dat ik moet doen en afhebben.
Wat mij persoonlijk erg aanspreekt, is dat deze corporatie actief is in een groot werkgebied: de hele provincie Limburg. Het is een financieel gezonde organisatie wat ook betekent dat er mooie en diverse projecten mogelijk zijn. 

Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde. De vastgoedwereld heeft mij altijd gefascineerd. Onderwerpen als verduurzaming, vergrijzing, nadenken over een toekomstvisie, dat zijn wel dingen waar ik energie van krijg. Het feit dat bij Wonen Limburg de maatschappelijke kant ook een hele belangrijke rol speelt, heeft mij getriggerd om bij deze organisatie te komen werken. 

Helikopterview
In de afgelopen periode mocht ik een actieve bijdrage leveren aan verschillende projecten. 
Waaronder ook het ‘energieproject’. De doelstelling was en is nog steeds om ieder jaar 1.000 woningen naar energielabel B te verduurzamen. In 2050 willen we graag alles CO₂-neutraal, maar tot die tijd kunnen we nog flink wat stappen maken. Mijn rol in dit project is voornamelijk coördinerend van aard. Denk hierbij aan coördinatie van de subsidieregelingen, wet- en regelgeving naleven, meedenken over de uitvoerbaarheid, controleren of de juiste maatregelen worden uitgevoerd, checken of het gewenste resultaat er is en zorgen dat alles in de systemen van Wonen Limburg wordt verwerkt. Voornamelijk de helikopterview behouden. 

Kunstige zonnegevel
In het kader van verduurzaming ben ik ook betrokken geweest bij de realisatie van twee zonnegevels aan de Dempseyflat in Limbrichterveld in Sittard. Samen met de dakopstelling goed voor een opwek van ruim 80.000 kWh per jaar, wat ten goede komt aan het stroomverbruik van de algemene ruimte. De bewoners besparen hierdoor op de servicekosten. Het betreft de eerste gevel in zijn soort die kunst met zonnepanelen combineert en dat is dan ook een primeur. Vanuit de energietransitie ligt er een opgave om Limbrichterveld aan de stadsverwarming genaamd ‘Het Groene Net’ te koppelen. Mede hieruit rees de vraag hoe de Dempseyflat verder verduurzaamd kon worden. 
Het is gaaf om een dergelijk project te mogen managen en te zien groeien van een idee/initiatief tot zo’n mooi eindresultaat met tevreden bewoners. 

Jouw vacature
niet kunnen
vinden?

Meld je aan voor een Job alert en krijg per e-mailbericht zodra de
vacature beschikbaar komt of stuur een open sollicitatie.