Patricia Daniƫls
Medewerker Leefbaarheid

Je krijgt veel vrijheid

Ik zou me niet meer thuis voelen bij een werkgever waar alles via strakke richtlijnen loopt.

Wonen Limburg is een prachtige werkgever. Bij de werving van nieuwe medewerkers kijken ze namelijk naar de persoon en niet alleen naar een diploma. Ik heb een achtergrond in toerisme en ben zelfstandig ondernemer geweest. Dit blijkt een goede match te zijn met de corporatiewereld. Je krijgt bij Wonen Limburg veel vrijheid. Je hebt hier natuurlijk wel een bepaalde mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor nodig. Maar hulp is er altijd. Ik zou me niet meer thuis voelen bij een traditionele werkgever waar alles via strakke richtlijnen geregeld is.

Mijn rol   
Ik werk als medewerker Leefbaarheid bij de buurtwinkel Roermond van Wonen Limburg. Leefbaarheid bestaat uit sociaal beheer en projecten. Sociaal beheer houdt zich bezig met meldingen over iets wat speelt in de wijk. Die meldingen kunnen uit allerlei hoeken vandaan komen;  vanuit bewoners, onze wijk- en complexbeheerders of via onze ketenpartners. Op het moment dat er meerdere partijen bij een casus betrokken zijn, neemt leefbaarheid het over van wijk- en complexbeheer. Daarnaast spelen er nog verschillende projecten. 

Het betrekken van bewoners is essentieel 
In 2019-2020 ben ik betrokken geweest bij een project in Weert-Zuid, waarin we samenwerkten met de Gemeente Weert. Bij zo’n project kijken we niet alleen naar de huizen maar ook naar de leefomgeving. We gaan dan in gesprek met de bewoners om te kijken hoe de wijk opnieuw moet worden ingericht. Er is uiteraard een plan en visie opgesteld, maar we vinden het heel belangrijk om de bewoners te betrekken bij het project. Zo ontdek je namelijk de behoefte van de mensen in de wijk en voelen zij zich gehoord, gezien en betrokken. Het is namelijk belangrijk dat Wonen Limburg niet beslist voor anderen waar de behoefte ligt. 
De flats aan de Servilliusstraat in Weert waren ook onderdeel van dit project. Ik voelde me enorm welkom bij de bewoners. Ze waren ook erg betrokken. Ik heb hier geleerd hoe iedereen vanuit zijn eigen perspectief kijkt naar een probleem of vraagstuk. Het fijne aan deze projecten is dat iedereen zijn of haar rol vervult met een hoge mate van verantwoordelijkheid. Zo kun je stappen zetten.  

Schakelen met diverse partijen
Wat Leefbaarheid zo ontzettend boeiend maakt, is de samenwerking tussen de verschillende disciplines. Een keer per 6 weken heb ik vangnetoverleg. Dat is een overleg met onder andere bemoeizorg, politie, WMO en andere woningcorporaties, geïnitieerd door de gemeente Leudal. Daar bespreken we allerlei casussen; uiteraard met inachtneming van de privacywet.  Samenwerken met deze partijen is essentieel om te zorgen voor een optimale balans in de wijk. Buiten overlast hebben we ook vaak te maken met criminaliteit, bijvoorbeeld drugs of huiselijk geweld. Ik heb recent een politie-inval meegemaakt bij een van onze huurders. Deze huurder had wapens en hard drugs in huis. Je gaat dan samen met alle betrokken partijen kijken hoe je dit probleem gaat oplossen. Zonder een goede samenwerking, boek je geen vooruitgang.  

Saaie dagen bestaan niet
Ik krijg energie van het samenwerken met partijen, zodat we uiteindelijk samen tot een hoger doel komen: een fijne buurt voor iedereen. Geen dag is hetzelfde en dat maakt mijn werk erg interessant!   

Jouw vacature
niet kunnen
vinden?

Meld je aan voor een Job alert en krijg per e-mailbericht zodra de
vacature beschikbaar komt of stuur een open sollicitatie.