Ik heb een lichamelijke handicap en ik zit daarom in een elektrische rolstoel. Op de een of andere manier nemen mensen aan dat je met een (arbeids-)handicap niet (meer) kunt werken. Maar toch, het kan! Alles kan, als je er zelf maar in gelooft, doorzet en het zelf graag wil.

Van Horst naar Roermond
Voor 16 jaar terug kreeg ik mijn eerste baan bij een makelaarskantoor. Nadat ik hier na zeven jaar boventallig werd, kreeg mijn werkverleden een vervolg binnen Wonen Limburg. Daar werk ik inmiddels alweer ruim 9 jaar. En wat voel ik mij bevoorrecht. Bevoorrecht dat een werkgever mij een kans heeft gegeven om mij te ontwikkelen en te ontplooien op de arbeidsmarkt.
De eerste jaren binnen Wonen Limburg werkte ik in de Buurtwinkel Horst. Later ging ik naar het Wonen Limburg Huis in Roermond, waar ik nu nog steeds werkzaam ben.

Van Facilitair naar het WoonAdviesTeam
De eerste jaren in het Wonen Limburg Huis vonden mijn werkzaamheden plaats binnen de afdeling Facilitair. Nu, sinds 3,5 jaar, werk ik bij het WoonAdviesTeam. Een omschakeling van functie en van team, maar één wat bij mij past en goed voelt. Het WoonAdviesTeam is een team dat klaar staat voor alle huurders, klanten en collega’s die via de telefoon contact opnemen met Wonen Limburg. De verschillende telefoongesprekken maken dit werk zo leuk, afwisselend en interessant en zorgen voor uitdagingen in het werk. Bovendien groei ik in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Geen enkel telefoongesprek is hetzelfde
Zoals gezegd hebben we veel contact met collega’s, huurders en klanten en helpen we de mensen daar waar wij kunnen. De telefoongesprekken lopen erg uiteen en verschillen per dag. Soms hoor je de meest ontroerende, verdrietige en bijzondere verhalen en soms krijg je mensen aan de telefoon die teleurgesteld zijn. Maar ook mensen die dankbaar zijn, al is het maar dat je ze een luisterend oor hebt kunnen bieden en/of dat je ze verder op weg hebt kunnen helpen met de vragen waar ze mee zitten. Het fijne en bijzondere aan dit werk is dat wij deze mensen allemaal mogen helpen, al is het soms ook best zwaar. De diversiteit aan gesprekken maakt het werk interessant. Geen dag, geen telefoongesprek, geen vraag en geen persoon is hetzelfde.

Het WoonAdviesTeam: een fijn team
Ik voel me bevoorrecht dat ik in een leuk team van collega’s mag werken. Toen ik voor 3,5 jaar terug deze switch maakte, was ik ietwat onzeker. Onzeker over of ik het werk wel zou kunnen, over mijn beperking en over mijn rolstoel. Zou dat geen obstakels met zich mee brengen en hoe zouden collega’s op mij reageren? Maar mijn gedachten en onzekerheden bleken niet nodig. Mijn collega’s staan voor elkaar klaar en ik kan altijd op hen terugvallen als ik geen antwoord heb op vragen of bij twijfel. Het is fijn om zo’n collega’s te hebben, want ik kan niet alleen hierdoor de klant beter van dienst zijn, maar ook mijn persoonlijke kennis groeit.  En vanaf de eerste dag voel ik mij geaccepteerd en opgenomen in het team en dat maakt dat het werken voor mij extra bijzonder en mooi. Naast de contacten met de directe collega’s, heb ik ook veel contacten met andere collega’s in de organisatie. Maar ook buiten de organisatie, zoals met medewerkers van de ketenpartners, gemeentes en zorginstellingen. Dit alles geeft mij inzichten die ik mee kan nemen in mijn werk.

Ontwikkel jezelf binnen Wonen Limburg
Binnen Wonen Limburg bestaan er tal van mogelijkheden om jezelf te ontplooien en te ontwikkelen, zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak. De vele workshops, bijeenkomsten, trainingen en bijzondere dagen, de mogelijkheid om mee te kijken bij een andere functie of bedrijf en het invullen van je eigen individuele traject waarbij je kijkt naar je eigen mogelijkheden en interesses. Dat maakt werken bij Wonen Limburg voor mij heel fijn en prettig.

Waar een wil is, is een weg!
En mijn motto? Waar een wil is, is een weg! Of je nu wel of geen beperking hebt! Er zijn genoeg kansen en mogelijkheden om te bereiken wat je wilt!

icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures? Schrijf je hier in voor de vacature alert!

Wanneer we een nieuwe vacature plaatsen krijg je automatisch een bericht in je mailbox. Je kunt het ook gemakkelijk weer stopzetten door je uit te schrijven voor de vacature alert onderaan de mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.