In mijn werk als medewerker Woonservice zie ik soms dat mensen het spannend vinden als ze nieuwe buren krijgen. Dat gevoel wil ik graag wegnemen.

Belangrijk moment

In mijn dagelijks werk houd ik me veel bezig met mensen die verhuizen naar een nieuw huis. Een verhuizing is voor iedereen een belangrijk en spannend moment in het leven. Ik vind het heel mooi dat ik juist op dat moment veel voor mensen kan betekenen

Kennismaken helpt

Jammer genoeg worden nieuwe mensen niet altijd met open armen ontvangen in een buurt. Zeker niet als ze een bijzondere achtergrond hebben. Of als er in het verleden veel overlast is geweest in die buurt. Vaak is dat wantrouwen onterecht. Als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt, verloopt het contact daarna meestal veel vriendelijker. En áls er eens iets is, spreken ze elkaar daar ook makkelijker op aan.

Fantastische ideeën

Met een aantal collega’s kwam ik op een idee: laten we manieren bedenken om de ontmoeting tussen bewoners gemakkelijker te maken. Iedereen mocht daar zelf invulling aan geven. Dat leverde fantastische ideeën op. Zoals samen vlaaien bakken en tuinen opknappen, het oprichten van een buurtbieb en het actief voorstellen van nieuwe bewoners bij buren. De afgelopen maanden hebben we die ideeën uitgevoerd in onze buurten. Ik ben heel trots op de resultaten!

icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures? Schrijf je hier in voor de vacature alert!

Wanneer we een nieuwe vacature plaatsen krijg je automatisch een bericht in je mailbox. Je kunt het ook gemakkelijk weer stopzetten door je uit te schrijven voor de vacature alert onderaan de mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.