Samenwerking is niet altijd vanzelfsprekend. Andere belangen en culturen dwingen ons vaak om op een andere manier te kijken naar samenwerking.

Een uitdagende stage

Als relatiemanager ben ik dagelijks bezig met vertrouwen, respect voor elkaars belangen en samenwerking. Vanuit mijn eigen referentiekader ben ik gaan zoeken welke richting de juiste is om de samenwerking met een belanghebbende te versterken. Na een aantal gesprekken met mijn contactpersoon bij, in dit geval een gemeente, kwamen we op het idee van een ‘stage’.

Openstaan voor andere belangen

Mijn ‘con-collega’ bij de betreffende gemeente en ik gingen samen de stage-uitdaging aan. In vier weken heb ik het ambtelijk en bestuurlijk orgaan beter leren kennen, leren begrijpen en zelfs leren toepassen. Wat aan de voorkant een uitdaging leek, bleek achteraf juist heel gewoon. Openstaan voor andere belangen, onderdompelen in een andere cultuur, je aanpassen aan de gangbare alledag en vooral jezelf blijven, waren essentieel om de stage te laten slagen. Samen werken aan vooraf gestelde doelen en projecten met eenzelfde gedeelde verantwoordelijkheid vormden de basis.

Persoonlijk leiderschap kun je verder ontwikkelen door uitdagingen aan te gaan. Samen met mensen die eenzelfde doel nastreven. In dit geval een betere samenwerking!

icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe vacatures? Schrijf je hier in voor de vacature alert!

Wanneer we een nieuwe vacature plaatsen krijg je automatisch een bericht in je mailbox. Je kunt het ook gemakkelijk weer stopzetten door je uit te schrijven voor de vacature alert onderaan de mail.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
icon-arrow-back-large copy Created with Sketch.